-
صفحه اصلي | مشاهده اخبار

مشاهده اخبار

ارتباط ۹۰ درصد بيماري‌هاي لثه با رعايت نکردن بهداشت دهان و دندان

رييس نوزدهمين کنگره انجمن علمي پريودنتولوژي ايران گفت: حدود ۹۰ درصد بيماري‌هاي لثه با رعايت نکردن بهداشت دهان و دندان ارتباط نزديک دارد.

به گزارش ايسنا،دکتر حسن سمياري با بيان اينکه از هر ۱۰ دنداني که کشيده مي‌شود ۹ دندان به دليل بيماري‌هاي لثه يا در اصطلاح پريودونتال ازدست مي‌رود افزود: حدود ۹۰ درصد بيماري‌هاي لثه به  رعايت نکردن بهداشت دهان و دندان مربوط است.

رييس نوزدهمين کنگره انجمن علمي پريودنتولوژي ايران تاکيد کرد: آموزش‌هاي مرتبط با پيشگيري از بيماري‌هاي دهان و دندان بايد بطور عمومي گسترش يابد و بيمه‌ها مي‌توانند با تقبل هزينه اقلامي مثل نخ دندان، مسواک و خمير دندان کمک شاياني به کاهش مشکلات مردم در خصوص اين بيماري‌ها بنمايند.


استاد دانشکده دندانپزشکي شاهد گفت: افزايش سطح بهداشت دهان و دندان با کمترين مبالغ در مقايسه با هزينه‌هاي هنگفت دندانپزشکي و کاشت ايمپلنت قابل اجرا و پايه‌گذاري است.

وي با تاکيد بر اينکه جرم‌گيري دندان يکي از ساده‌ترين و در دسترس‌ترين شيوه‌ها در پيشگيري از بيماري‌هاي لثه و پوسيدگي دندان‌ها محسوب مي‌شود، افزود: افزايش تخصيص بودجه و خدمات بيمه‌اي و دولتي براي اقدامات پيشگيرانه و معاينات اوليه دهان و دندان مي‌تواند از بروز بسياري از مشکلات و هزينه‌ها جلوگيري کند.

اين جراح لثه و ايمپلنت به ترس برخي افراد از جرم‌گيري اشاره کرد و گفت: در گذشته جرم گيري دندان‌ها با قلم‌هاي تيز و روش‌هاي تهاجمي انجام  مي‌گرفت که اين نوع جرمگيري موجب آسيب به سطح مينا و ريشه دندان و حساس شدن آن مي‌شد، ولي سال‌هاست که اين تکنيک متحول شده بگونه‌اي که با استفاده از ابزارهاي پيشرفته (موسوم به کويترون) و امواج لرزشي اولترا سوند اکنون جرم گيري در مطب‌هاي دندانپزشکي به سادگي انجام مي‌شود.

بنابر اعلام روابط عمومي برگزاري نوزدهمين کنگره انجمن علمي پريودنتولوژي، سمياري گفت: به طور معمول در افراد دچار مشکلات  لثه، دندانپزشکان هر ۳تا۶ ماه يکبار نسبت به معاينه و در صورت صلاحديد به جرم‌گيري دندان اقدام مي‌کنند، ولي افراد با بهداشت فردي مناسب در اغلب موارد نيازي به جرم‌گيري نخواهند داشت.

مدرس دانشکده دندانپزشکي شاهد افزود: اگر از مسواک و نخ دندان بطور اصولي استفاده شود نيازي به جرم گيري نخواهد بود، ولي گاهي اوقات حتي در اطفال نيز جرم‌گيري بعد از معاينه توصيه مي‌شود.

سمياري با تاکيد بر اينکه اولين علامت بيماري لثه، خونريزي است گفت: به محض اينکه لثه ملتهب تحريک شود، خونريزي رخ مي‌دهد و اين علامت گاهي موجب مي‌شود تا فرد بيمار به دليل باورهاي ناصحيح و يا ترس از افزايش خونريزي از ادامه مسواک زدن و بهداشت دندان‌ها امتناع کرده که متاسفانه موجب تشديد عارضه مي‌شود.

وي گفت: خونريزي لثه حين مسواک زدن مهم‌ترين علامت التهاب و بيماري لثه است که اگر با بهداشت و جرم‌گيري کنترل شود در مراحل اوليه برطرف خواهد شد.

رييس نوزدهمين کنگره انجمن پريودونتولوژي ايران گفت: افراد در صورت مشاهده خونريزي لثه بايد محل مورد نظر را که مملو از پلاک‌هاي ميکروبي و غيرقابل ديد است مورد توجه بيشتري از نظر مسواک، نخ دندان، دهانشويه قرار دهند تا ظرف مدت تقريبي دو هفته التهاب و خونريزي برطرف شود.

عضو هيات مديره انجمن پريودونتولوژي ايران در ادامه گفت: بهترين راه جايگزيني دندان‌هاي از دست رفته کاشت ايمپلنت است چون استفاده از روش‌هاي قديمي مانند دست دندان و پروتزهاي ثابت و متحرک موجب تجمع پلاک‌هاي ميکروبي در حفره دهان مي‌شود و حتي روش‌هايي مانند "بريج" به دليل تراش دندان‌هاي سالم مجاور نيز نسبت به ايمپلنت از جايگاه ضعيف‌تري برخوردار  است.

وي با بيان اينکه از سال ۱۹۵۰ که دکتر برنمارک ارتوپد سوئدي کاشت ايمپلنت را مطرح کرد، اين تکنيک و ابزارهاي آن پيوسته در حال گسترش و تحول کيفي و کمي شده است، تصريح کرد: امروزه انواع ايمپلنت و شيوه‌هاي انجام آن به گونه‌اي پيشرفت کرده که نتايج ماندگار و بهتري دارد، ولي بايد دانست که ايمپلنت‌هاي دندان هم نيازمند رعايت بهداشت خاص هستند تا از بروز مشکلات و بيماري‌هاي لثه و شکست درمان جلوگيري شود.

سمياري افزود: تحليل استخوان فک نيز گاهي موجب مي‌شود تنها راهکار کمک به افراد فاقد دندان، صرفا بهره‌گيري از ايمپلنت باشد.

وي با اشاره به اينکه ترس از جرمگيري و مسواک نزدن محل خونريزي لثه از باورهاي غلط ناشي از ناآگاهي و بي‌اطلاعي است، افزود: بيماري‌هاي لثه گاهي علامتي ندارد تا افراد عادي قادر به تشخيص آن باشند، پس توصيه مي‌شود هر شش ماه يکبار نسبت به معاينات دوره‌اي نزد دندانپزشک رفته تا با يک درمان ساده يا آموزش صحيح نخ دندان و مسواک اقدام لازم انجام شود.

رييس نوزدهمين کنگره انجمن پريودونتولوژي ايران يادآور شد: کنگره امسال که ۱۶ تا ۱۹ مهرماه ۹۸ در سالن همايش هتل المپيک برگزار مي‌شود با حضور بالغ بر دوهزار نفر شرکت کننده، معرفي بيش از ۴۰ سخنران علمي، ۷۰ پوستر، بيست کارگاه آموزشي همراه با جراحي زنده و متنوع در کنار المپياد علمي و تورنمنت دانشجويي و ...در اين کنگره خواهد بود.

منبع:
https://www.isna.ir/news/98071410172/

اخبار داخلي کنگره

ليست كلي اخبار

همیاران انجمن

روزهاي مانده تا کنگره

آرشيو کنگره هاي پيشين


آمار بازديد سايت
242802 نفر